Werken met MiGuide: 

Om patiënten uit te nodigen om met MiGuide te starten, hebben we een standaard e-mail en brief gemaakt. Deze zijn in Word opgemaakt zodat je deze kunt aanpassen. Graag het bestand eerst downloaden; wijzigingen die je direct in dit bestand doorvoert zal iedereen kunnen zien.

Wij adviseren om de e-mail of brief te versturen naar de patiënten die in de 2 weken daaropvolgend een (digitaal) consult hebben met de huisarts of POH. Print eventueel ook alvast de brief met QR-code voor iedere patiënt, dat scheelt tijdens het consult weer tijd!

Wanneer je patiënten gaat uitnodigen om MiGuide te gebruiken, kun je ook de flyer of patiënt presentatie meesturen!

De patiënt kan n.a.v. de e-mail of brief de MiGuide app downloaden en meteen aan de slag gaan! En ook heel handig: we hebben een demovideo gemaakt waarin de eerste stappen uitgelegd worden. In de e-mail en brief wordt verwezen naar deze video.

Tijdens het geplande consult kan de patiënt zijn of haar MiGuide app koppelen aan het medisch dossier. Hiervoor dient er voor de patiënt een QR-code aangemaakt te worden. Hoe dit werkt lees je in deze instructie. Tijdens het consult kan de huisarts of POH samen met de patiënt de volgende stappen bepalen.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via info@miguide.nl of telefonisch op 085-0066872.

 

FAQs Praktijken

We willen de praktijken zoveel mogelijk ontzorgen dus stuur patiënten met problemen naar ons door! Vaak kunnen we de patiënt direct helpen, makkelijker dan via de praktijk ivm het delen van gevoelige gegevens.
Ook zonder koppeling kunnen wij zien welke patiënten meedoen met MiGuide. Als u hier inzicht in wilt hebben kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan een veilige manier zoeken deze gegevens te delen. Patiënten hebben hier toestemming voor gegeven.
Als u interesse heeft in werken met MiGuide, kunt u een offerte aanvragen via info@miguide.nl.
Wij maken via NHGDoc een verbinding met uw HIS. U ziet dan een MiGuide knop die u direct toegang geeft (single sign on). Heeft u geen NHGDoc? U krijgt dan toegang tot een light versie om zo toch te kunnen koppelen met MiGuide.
Voor praktijken die willen koppelen met MiGuide en nog geen NHGDoc hebben, is er een light versie waar u toegang toe krijgt. Als u vragen heeft over NHGDoc, zie hier onder aan de pagina of neem contact op via info@miguide.nl
De MiGuide app is voor iedereen toegankelijk, dus u kunt de app ook zelf downloaden via de App Store of Google Play Store op uw smartphone.
Om de data uit het HIS naar de MiGuide app te kunnen versturen, dient er voor iedere deelnemende patiënt een unieke QR-code aangemaakt te worden. De patiënt moet deze scannen vanuit de app. De zorgverlener maakt de QR-codes aan in NHGDoc.
Medicom heeft geen koppeling met NHGDoc. Hierdoor kunnen praktijken die Medicom gebruiken nog niet koppelen via hun HIS. Patiënten kunnen wel al beginnen, willen jullie koppelen neem dan contact op met MiGuide om de mogelijkheden te bespreken.
Het kan dat deze patiënt nog niet aan je praktijk is gekoppeld maar wel al gebruik maakt van de app. In dat geval moet de patiënt nog worden gekoppeld door het inscannen van een persoonlijke QR code. Die kan je in je HIS aanmaken en direct laten inscannen, mits je bent gekoppeld met MiGuide.
Wellicht is MiGuide nog niet geactiveerd voor je AGBcode. Neem direct contact op met ons via info@miguide.nl

 

Materiaal voor in de wachtkamer:

We hebben een presentatie gemaakt voor op het scherm in de wachtkamer om patiënten te informeren over MiGuide. We moedigen jullie graag aan deze te tonen!

Ook hebben we een poster en flyers gemaakt. Deze kun je per mail bestellen via info@miguide.nl.

 

Consultvoorbereiding:

In samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie hebben we de consultvoorbereiding voor het diabetesjaargesprek geïntegreerd in de MiGuide app. Deze consultvoorbereiding zullen wij voor ieder consult aan de patiënt voorstellen. Zijn jullie in de praktijk al op de hoogte van persoonsgerichte diabetes zorg?  Lees meer

 

Koppelen van de praktijk aan MiGuide:

Voor het werken met MiGuide vanuit de praktijk, is een koppeling met het HIS nodig. Dat gebeurt middels NHGDoc. Deze koppeling maakt mogelijk:

  • inzicht in gebruik app door patiënten
  • aanmaken persoonlijke QR code
  • inzicht in medisch dossier door patiënten (na koppelen d.m.v. persoonlijke QR code)

Let op: deelname aan MiGuide kan ook met een light versie van NHGDoc. Dan heb je dus wel een koppeling, maar geen volledig gebruik van bovenstaande. Een koppeling met MiGuide is dus NIET afhankelijk van een (betaald) abonnement op NHGDoc.

We ontvangen graag een getekende gebruik- en verwerkingsovereenkomst. Deze dient ondertekend en ingescand te worden geretourneerd aan info@miguide.nl, of ondertekend opgestuurd per post naar Parklaan 8, 3016 BB Rotterdam ovv MiGuide .

Extra informatie NHGDoc:

NHGDoc is een uniek medisch beslis-ondersteunend systeem voor huisartspraktijken. Het vergelijkt medische informatie uit het patiëntendossier met de NHG richtlijnen. Indien er een discrepantie wordt gesignaleerd, ontvangt de zorgverlener een zorgadvies met alle relevante informatie.

Daarnaast biedt NHGDoc extra functionaliteiten die de zorgverlener tijdbesparing en werkdrukverlichting bieden:

  • Bijwerkingenzoeker: een handige zoekmachine met 1ste en 2de lijns-medicatie om klachten van de patiënt te herleiden naar medicatiegebruik. Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=dSXqYx8L1fs
  • LabGuard: ondersteunt bij het opsporen van de oorzaak van afwijkende labwaarden op het gebied van elektrolyten, anemie (2020) en leverfuncties (2021). Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=nM7qJwDSUUg
  • Structurele medicatiebewaking bij chronische nierpatiënten en polyfarmacie patiënten;
  • Automatische cardiovasculair risico berekeningen;
  • Automatische CHA2DS2-VASc-score berekeningen;
  • Een gele NHGDoc alert knop in het geval van risico op gezondheidsschade bij de patiënt;
  • Ziektelastmeter COPD.

 

Nog vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of telefonisch op 085-0066872.