Beste deelnemende huisartsenpraktijk,

 

Dank voor jullie deelname! Om jullie zoveel mogelijk uit handen te nemen en toegang te geven tot altijd de meest up to date informatie,  hebben we deze pagina gemaakt. Hier vinden jullie oa informatie, materialen die helpen bij het benaderen en enthousiasmeren van de patiënten en een aantal FAQs.

Support

Lees goed de handleiding voor praktijken door en deel deze met de betrokkenen binnen de praktijk. Hierin staan oa instructies over het aanmaken van de QR codes.

Ook is er natuurlijk een gebruiksaanwijzing voor patiënten. Deze wordt met hen gedeeld maar staat ook online op onze support pagina.

Als patiënten vragen hebben, stuur ze dan vooral door naar ons! We helpen ze graag verder.

 

FAQs Praktijken

We willen de praktijken zoveel mogelijk ontzorgen dus stuur patiënten met problemen naar ons door! Vaak kunnen we de patiënt direct helpen, makkelijker dan via de praktijk ivm het delen van gevoelige gegevens.
Ook zonder koppeling kunnen wij zien welke patiënten meedoen met MiGuide. Als u hier inzicht in wilt hebben kunt u contact met ons opnemen. We zullen dan een veilige manier zoeken deze gegevens te delen. Patiënten hebben hier toestemming voor gegeven.
Dat kan! Neem dan contact met ons op via info@miguide.nl.
Wij maken via NHGDoc een verbinding met uw HIS. U ziet dan een MiGuide knop die u direct toegang geeft (single sign on). Heeft u geen NHGDoc? U krijgt dan toegang tot een light versie om zo toch te kunnen koppelen met MiGuide.
Voor praktijken die willen koppelen met MiGuide en nog geen NHGDoc hebben, is er een light versie waar u toegang toe krijgt. Als u vragen heeft over NHGDoc, zie hier onder aan de pagina of neem contact op via https://www.nhgdoc.nl/contact/
Dat kan. U kunt zich via de website inschrijven als ware u een patiënt. Bij het opgeven van de praktijk geeft u uw praktijknaam op, en voegt u 'DEMO' toe.
Als het aanmaken van de QR code is geblokkeerd, kan de praktijk deze ontgrendelen. Controleer eerst goed of je in de juiste patiëntenfile zit! De oplossing vind je hier.
Medicom heeft geen koppeling met NHGDoc. Hierdoor kunnen praktijken die Medicom gebruiken nog niet koppelen via hun HIS. Patiënten kunnen wel al beginnen, willen jullie koppelen neem dan contact op met MiGuide om de mogelijkheden te bespreken.
Het kan dat deze patiënt nog niet aan je praktijk is gekoppeld maar wel al gebruik maakt van de app. In dat geval moet de patiënt nog worden gekoppeld door het inscannen van een persoonlijke QR code. Die kan je in je HIS aanmaken en direct laten inscannen., mits je bent gekoppeld met MiGuide
Wellicht is MiGuide nog niet geactiveerd voor je AGBcode. Neem direct contact op met ons via info@miguide.nl

 

Nog vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier, via mail op info@miguide.nl of telefonisch op 085-0066872!

 

Belangrijke nieuwsberichten

We sturen geregeld een update via de mail met belangrijke updates in de app of in het zorgverlenersportaal. Hieronder een overzicht op onderwerp ter inzage:

Kijk ook eens bij blogs&nieuws voor nieuws en inspiratie.

 

Start direct met MiGuide Start: 

Om jullie patiënten uit te nodigen hebben we een patiëntenbrief gemaakt.  Deze is in Word zodat je deze makkelijk kan aanpassen. Graag deze eerst downloaden – wijzigingen die je direct in deze file doet zal iedereen kunnen zien en dat is niet de bedoeling.

Patiënten melden zich bij ons aan en krijgen van ons ook een toegangscode (QR code). Zie verderop meer informatie over de persoonlijke QR code.

Voor de praktijk is het handig de handleiding voor praktijken te lezen.

Let op: deze wordt momenteel bijgewerkt voor praktijken die zijn gestart tijdens de corona-crisis. Een nieuwe versie volgt zsm.

Zelf toegang tot de app

Het is wellicht fijn zelf toegang tot de app te hebben zodat je weet waar de patiënt mee werkt. Wil je toegang, vraag dan een QR code alsof je een patiënt bent op www.miguide.nl. Vul je naam en geboortedatum in, en de adres gegevens van de praktijk waar je werkzaam bent. Zet daar het woord DEMO voor, zodat we weten dat het hier om een zorgverlener, en niet een patiënt, gaat. Dit ivm het versturen van nieuwsbrieven ed.

 

Materiaal

 • Voor patiënten:

Als je je patiënten gaat mailen, kan je ook de flyer digitaal of patiënt presentatie meesturen! En ook heel handig: we hebben een demo filmpje van het aanmeldproces gemaakt.

Ook op de site te vinden: wij hebben een handleiding voor gebruikers gemaakt. NB: Als je besluit je patiënten te mailen en je wil deze invoegen, is het verstandig te verwijzen naar onze support pagina. 

 • Voor in de wachtkamer:

We hebben een presentatie gemaakt voor op het scherm in de wachtkamer om patiënten te informeren en herinneren. We moedigen jullie graag aan deze de komende weken te tonen!

Ook hebben we een poster ontwikkeld die je kan printen en in de wachtruimte en/of spreekkamer kan ophangen.

Mocht je de presentatie voor huisartsen nog eens terug willen kijken, is deze hier te zien.

 

Koppelen van de praktijk aan MiGuide

Terwijl de patiënten direct starten, kunnen wij de koppeling tussen de praktijk en MiGuide tot stand laten komen. Deze koppeling maakt mogelijk:

 • inzicht in gebruik app door patiënten
 • aanmaken persoonlijke QR code
 • inzicht in medisch dossier door patiënten (na koppelen dmv persoonlijke QR code)

Koppelen gebeurt in NHGDoc. Zie de handleiding voor praktijken hoe dat werkt en hoe we het oplossen als je nog geen gebruik maakt van NHGDoc.

We ontvangen graag een getekende gebruik- en verwerkingsovereenkomst. Deze dient ondertekend en ingescand te worden geretourneerd aan info@miguide.nl, of ondertekend opgestuurd per post naar Parklaan 8, 3016 BB Rotterdam ovv MiGuide .

 

Consultvoorbereiding: NDF Toolkit persoonsgerichte diabeteszorg

In samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie hebben we de consultvoorbereiding voor het diabetesjaargesprek geïntegreerd in de MiGuide app. Deze consultvoorbereiding zullen wij voor ieder consult aan de patiënt voorstellen. Zijn jullie in de praktijk al op de hoogte van persoonsgerichte diabetes zorg?  Lees meer

Extra informatie NHGDoc

NHGDoc is een uniek medisch beslis-ondersteunend systeem voor huisartspraktijken. Het vergelijkt medische informatie uit het patiëntendossier met de NHG richtlijnen. Indien er een discrepantie wordt gesignaleerd, ontvangt de zorgverlener een zorgadvies met alle relevante informatie.

Daarnaast biedt NHGDoc extra functionaliteiten die de zorgverlener tijdbesparing en werkdrukverlichting bieden:

 • Bijwerkingenzoeker: een handige zoekmachine met 1ste en 2de lijns-medicatie om klachten van de patiënt te herleiden naar medicatiegebruik. Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=dSXqYx8L1fs
 • LabGuard: ondersteunt bij het opsporen van de oorzaak van afwijkende labwaarden op het gebied van elektrolyten, anemie (2020) en leverfuncties (2021). Zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=nM7qJwDSUUg
 • Structurele medicatiebewaking bij chronische nierpatiënten en polyfarmacie patiënten;
 • Automatische cardiovasculair risico berekeningen;
 • Automatische CHA2DS2-VASc-score berekeningen;
 • Een gele NHGDoc alert knop in het geval van risico op gezondheidsschade bij de patiënt;
 • Ziektelastmeter COPD.

Let op: deelname aan MiGuide met een koppeling naar NHGDoc kan ook met een light versie van NHGDoc. Dan heb je dus wel een koppeling, maar geen volledig gebruik van bovenstaande.  Een koppeling met MiGuide is dus NIET afhankelijk van een (betaald) abonnement op NHGDoc.

 

Team MiGuide